Placinta cu ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu ciuperci

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 20 gr drojdie
  • ~ 200 ml apa
  • 50 ml ulei
  • sare
  • Umplutura:
  • 750 gr ciuperci crude
  • 3 cepe mari
  • 8-10 catei de usturoi
  • 1 cana de apa
  • 1 ardei gras sau pasta de ardei (2-3 lingurite)
  • 200 ml suc de rosii
  • busuioc, cimbru, piper, sare, patrunjel, sare
  • optional 2 oua
  • ulei pentru calit

Mod de preparare

Framantam un aluat potrivit de tare(ca pentru turte muntenesti), pe care il lasam la dospit cam 30 minute, cat sa pregatim umplutura pentru placinta.

Calim ceapa si usturoiul cu un praf de sare, pana devin aurii, apoi adaugam ciupercile si 1 cana de apa si lasam sa dea intr-un clocot. Adaugam ardeiul gras sau pasta de ardei, sucul de rosii, mirodeniile. Mai lasam pe foc cam 20 minute, cat sa mai scada compozitia. Cand este gata, dam de-o parte si punem verdeata. Putem pune in compozitie 1 ou batut, insa e optional.

Ungem cu ulei si tapetam cu faina tava de la aragaz si intindem o foaie de aluat, compozitia de ciuperci si cea de-a doua foaie. Intepam cu furculita din loc in loc. Daca vrem putem unge placinta cu ou batut, insa nu e obligatoriu.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise