Placinta cu dovleac

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu dovleac

Ingrediente

  • 1/2 dovleac mare (3kg)
  • 200 g zahar
  • 1ou
  • 200 g smantana
  • 200 g unt (ulei)
  • 200-300 g faina
  • 1 lingurita scortisoara
  • coaja rasa de la o lamaie si zeama
  • un praf de sare

Mod de preparare

Umplutura:

Se spala dovleacul si se taie bucati mai mici (dupa ce a fost curatat de seminte) si se pune la fiert. Dupa ce a fiert, se curata de coaja si se face un piure care se amesteca cu 100 g zahar si scortisoara.

Aluatul:

Se amesteca untul cu 100 g zahar si cu smantana, se adauga oul si un praf de sare, zeama de la lamaie si se ingroasa cu faina.

Se adauga si coaja rasa de lamaie si se framanta pana devine un aluat mai vartos.

Se lasa in frigider 30 minute si se intind 2 foi.

Se adauga peste o foaie umplutura si se pune si a doua foaie.

Se da la cuptor la foc potrivit.

Cand se scoate, se unge cu lapte si cand s-a racit se pudreaza cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise