Se frământă ingredientele până când se obține un aluat tare. Aluatul se dă de 200 de ori de masă (etapă foarte importantă pentru a avea o plăcintă fragedă). Separat, pachetul de margarină la temperatura camerei se omogenizează cu cele 9 linguri de făină cu o lingură de lemn.
Aluatul se împarte în 2 jumătăți. Fiecare jumătate se întinde cu sucitorul și se unge cu ¼ din crema de margarina cu făină. Foaia se împăturește după cum se vede în imagini și se lasă la frigider o oră. După o oră, fiecare foaie se întinde din nou și se repetă etapele anterioare; se lasă la frigider încă o oră.
Într-o cratiță cu fundul dublu se pune la foc mic dovleacul cu zahărul și scorțișoara, amestecând cu o lingură de lemn. Se lasă aproximativ 15-20 de minute, până când scade la jumătate. Se scurge compoziția și se lasă la răcit.
Se întinde prima foaie de plăcintă, se așează într-o tavă de aragaz unsă cu unt și tapetată cu făină. Peste foaie se așează dovleacul rece, apoi se întinde a doua foaie și se așează peste dovleac. Se coace plăcinta la cuptorul încins la 180oC pentru 40 de minute.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii