-se prepară un aluat moale nelipicios din toate componentele din rețetă(aluat)
-se lasă la odihnit 20 min
-se prepară umplutura din toate componentele (umpluturii)
-se freacă dovleacul cu zahărul până se lasă toată zeama
-se scurge bine de zeamă și se pastrează pentru sirop
-după ce aluatul s-a odihnit 20 de min se imparte in 10 părți egale
-se intind 10 foi ,una câte una,și pe fiecare foaie se unge cu puțin ulei și se pune pe jumatatea foii din umplutura obținută mai sus( 2-3 linguri pe fiecare foaie)
-se rulează foaia și se așează in tava unsă cu ulei in formă de melc una câte una foile până se termină foile și umplutura
-se unge suprafața cu puțin ulei și se coace la cuptor care e deja cald la o temperatură de 200 grade C
-intre timp se prepară siropul
-zeama rezultată din frecarea dovleacului cu zahărul se pune intr-o craticioară mică și se fierbe până se leagă siropul(se poate observa la suprafață bule mari de aer,atunci e gata de folosit)
-se trage de pe foc ,se lasă la răcit
-când plăcinta este coaptă se scoate din cuptor si se unge pe suprafața cu untul din rețetă
-si imediat cu un polonic stropim toată placinta cu siropul care s- racit
-placinta trebuie sa fie fierbinte si siropul rece
-după ce s-a răcit și plăcinta se presară suprafața cu zahăr praf
-se serveste după ce s-a racit
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii