Taiem untul cubulete si mixam.
Adaugam putin cate putin zaharul.
Incorporam ouale unul cate unul.
Adaugam smantana.
Cernem faina si o amestecam cu praful de copt si sarea.
Incorporam putin cate putin faina si framantam.
Trebuie sa rezulte un aluat moale dar nelipicios.
Punem aluatul pe masa infainata si il impartim in 3 bucati.
Cu ajutorul sucitorului intindem 3 foi de aluat.
Umplutura
Scurgem iaurtul de zer iar apoi il amestecam rand pe rand cu ouale,zaharul pudra,zaharul vanilat,esenta de rom,sarea si apoi cu grisul.
Amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn.
Obtinem o umplutura cremoasa si aromata.
Ungem tava(32/22)cu ulei si o tapetam cu hartie de copt.
Asezam o foaie de aluat pe fundul tavii,folosind sucitorul.
Indepartam surplusul de aluat de pe marginile tavii.
Impartim umplutura in doua .
Peste foaia de aluat punem o parte de umplutura si nivelam.
Acoperim cu cea de-a doua foaie de aluat si indepartam surplusul de pe margini.
Turnam restul de umplutura si acoperim ce cea de-a treia foaie de aluat,indepartand surplusul de pe margini.
Dam la cuptorul preincalzit ,la 180 grade timp de aproximativ 50 min.
Cu 10 min inainte de a o scote din cuptor ungem placinta cu un galbenus bine batut.
Cand placinta este frumos rumenita si bine facuta(facem testul scobitorii),o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca in tava.
Pudram placinta si apoio taiem .
Va invit sa serviti!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii