PLACINTA CU MERE

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
PLACINTA CU MERE

Ingrediente

  • 1 pachet aluat foitaj
  • 6 mere
  • 6 linguri zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 150g nuci pisate
  • 1 lic zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100g pesmet
  • 30g unt

Mod de preparare

Se spală merele, se curăţă de coajă şi se taie in jumatati si se curata de seminte,şi se taie felioare subţiri.Se pun într-un castron şi se adauga nucile zdrobite,vanilia si scortisoara.Totul se stropeste cu zeama de lamaie,apoi se adauga zaharul,se amesteca totul.

Se rumenste pesmetul in unt.

Se ia prima foaie din pachet ,se presara jumatate din pesmetul rumenit,si se aseaja jumatate din umplutura de mere,se ruleaza si se aseaza in tava de aragaz tapetata cu hartie pergament.Se procedeaza la fel cu a 2 foaie,eu am incercat sa dau o forma deosebita foii si am taiat marginile din exterior in fasii subtiri,iar apoi le-am impletit peste umplutura de mere.Se da la cuptorul incins la 200gC pana se rumeneste.Se srveste cu sos de caramel sau vanilie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise