Se spală merele, se curăţă de coajă şi se taie in jumatati si se curata de seminte,şi se taie felioare subţiri.Se pun într-un castron şi se adauga nucile zdrobite,vanilia si scortisoara.Totul se stropeste cu zeama de lamaie,apoi se adauga zaharul,se amesteca totul.
Se rumenste pesmetul in unt.
Se ia prima foaie din pachet ,se presara jumatate din pesmetul rumenit,si se aseaja jumatate din umplutura de mere,se ruleaza si se aseaza in tava de aragaz tapetata cu hartie pergament.Se procedeaza la fel cu a 2 foaie,eu am incercat sa dau o forma deosebita foii si am taiat marginile din exterior in fasii subtiri,iar apoi le-am impletit peste umplutura de mere.Se da la cuptorul incins la 200gC pana se rumeneste.Se srveste cu sos de caramel sau vanilie.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii