Placinta cu mere

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu mere

Ingrediente

  • Pentru aluat :
  • o cana apa calda
  • jumatate cana cu ulei
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat bun de intins foile
  • Pentru umplutura : cca 1 kg de mere,scortisoara,miez de nuca si zahar dupa gust.

Mod de preparare

Toate ingredientele se amesteca si se framanta foarte bine.Coca se imparte in 4-5 bucati. Fiecare bucata se framanta din nou cateva minute. Se intinde ca o turtita pe o hartie de copt si se ung cu ulei atat hartia cat si coca pentru a nu crapa.Pe masa se intinde o fata de masa sau o musama curata.Se intinde coca in mana si cu sucitorul,se face mai mare si se trage cu mana pe masa. Se rad merele spalate si sterse bine pe foaia unsa cu ulei,se presara scortisoara,nuca si zahar dupa gust si se ruleaza la jumatate cu fata de masa,iar apoi se continua rularea usor, din nou si se pune in tava unsa cu ulei foarte bine. Dupa ce se aseaza in tava se ung sulurile de placinta cu putin ulei si se introduce tava la cuptor pana ce placinta se rumeneste frumos .

Placinta se taie dupa ce s-a racit si se pudreaza cu zahar pudra si scortisoara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise