autor:

Truedelights

» » Prajituri

Placinta cu mere

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 aprilie 2010

Ingrediente
Blat:, 4 oua, 8 linguri zahar, esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie, 12 linguri ulei, 4 linguri lapte, un praf de sare, o lingurita praf de copt, , Umplutura:, 6 mere potrivite, 3 linguri ulei, 4 linguri zahar, 3 linguri scortisoara, cateva stafide

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

30 voturi

Mod de preparare

Mai intai pregatim umplutura.:
Se rad merele si se pun la calit impreuna
cu uleiul si zaharul.
Cand s-au inmuiat se opreste focul
si se adauga scortisoara si stafidele.

Pentru blat facem asa:

Separam albusurile de galbenusuri.
Batem bine albusurile cu zaharul.
Facem o maioneza din galbenusuri si ulei, pe care o amestecam
apoi cu albusurile .Adaugam si restul ingredientelor si amestecam usor.

Turnam jumatate din compozitie intr-o tava unsa cu ulei si o coacem
aprox. 10 minute.
Scoatem tava si intindem umplutura de mere, apoi restul de aluat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Se amesteca oul,uleiul,smintina,sarea,apoi se pune faina cit cere aluatul ca sa rezulte o coca ce

7 voturi    7 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
PLACINTA CU MERE

PLACINTA CU MERE

Crusta: Se amesteca faina, zaharul, sare, praful de copt si untul rece taiat cubulete, prin frecare

33 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Irina_Geo (Maestru bucatar):

    am facut prajitura, nu ii pot spune placinta caci nu este deloc ca placinta traditionala facuta de mama sau de bunicutele de la tara. ce am observat la reteta ei este ca nu a pus faina la blat...probabil a uitat. am pregatit prajitura cu cantitati duble, arata super bine, are un gust foarte bun, nu i-am adaugat stafide, ci nuca putin coapta. nota 10!

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Pica Flori , 18 octombrie 2013

    Sunt necesare 8 linguri cu faina. http://truedelights.ro/2010/04/26/placinta-cu-mere/

  • Truedelights

    Truedelights (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2013

    Sunt necesare 8 linguri cu faina. Dintr-o eroare, probabil, a disparut acest ingredient din datele retetei.

  • Fara foto

    Geanyna Crystyna , 18 octombrie 2013

    Faina cat pune??

    • Fara foto

      dendi , 18 octombrie 2013

      blat fara faina?este,e adevarat dae nu suntm jamie oliver

    • Fara foto

      Rodica Ticala , 17 octombrie 2013

      o sa in, si eu

    • Fara foto

      Magdalena Bereczki , 17 octombrie 2013

      faina cat????

    • Fara foto

      magdalena , 17 octombrie 2013

      faina cat?????

    • Fara foto

      Madalina Matei , 17 octombrie 2013

      Nu se pune faina?

    • Fara foto

      Angelo Romano , 17 octombrie 2013

      si dupa ce se pune restul de aluat?

    • Fara foto

      Clara Popa , 17 octombrie 2013

      deci....cata faina?

    • Fara foto

      Popescu Daniela , 17 octombrie 2013

      unde este faina ? cat se pune?

    • Fara foto

      grati , 30 august 2013

      deci,cata faina se pune?

    • Fara foto

      Silvia Zmaranda , 17 iunie 2013

      Raisa Banea, felicitari pt.comentariu, ai mare dreptate!

    • Fara foto

      Virginia , 15 iunie 2013

      As vrea sa incerc reteta, dar va rog spuneti-mi ce cantitate de faina sa pun la cntitatile mai sus mentionate.

    • Fara foto

      Raisa Banea , 15 iunie 2013

      Pe vremea mea, si stiu e spun ca am aproape 57 de ani, mierea era de cateva feluri: de salcam si poliflora! De salcam este mierea aceea aproape alba iar poliflora este mierea normala la culoare! Deci ma lasati see you miere de rozmarin si alte rahaturi! Crezi ca albina se duce si aduce numai de rozmarin cand alaturi poate este o tarla de trandafiri? Nu mai mintiti lumea! Si ar mai fi bine sa nu o mai aromati see you toate aromele: de rozmarin, de tei, etc. Nu poti sa spui ca asa de tare a evoluat albine sau poate si-a luat GPS! NU MAI STITI CE SA FACETI CA SA NE MINTITI SA NE LUATI BANII!

    • Fara foto

      danat , 15 iunie 2013

      faina nu punem???

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      O bunatate!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

30 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 12 linguri ulei
  • 4 linguri lapte
  • un praf de sare
  • o lingurita praf de copt
  • Umplutura:
  • 6 mere potrivite
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri scortisoara
  • cateva stafide

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Ratza pe varza

Ratza pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

10 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

14 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Truedelights (Chef de cuisine)

Sunt necesare 8 linguri cu faina. Dintr-o eroare, probabil, a disparut acest ingredient din datele retetei.

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu piersici si crema de vanilie