Ingrediente
500g-faina,, 250g-zahar,, 200ml-lapte,, 100ml-ulei,, 5-oua,, 50g-drojdie,, 1kg-mere,, scortisoara,esenta de rom.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
27 voturi
Mod de preparare
pune uleiul putin cate putin si se framanta incontinuare pana intra tot uleiul in coca,se lasa o jumatate de ora sa creasca.
Merele se curata de coaja(eu le-am pus cu coaja) si se da pe razatoare, se pun la calit in putin ulei,zahar si scortisoara. Se pun trei sferturi de aluat pe masa de lucru si se intinde in forma tavei,apoi puneti merele, cu restu de aluat ornati dupa imaginatia fiecaruia sau sinplu o intindeti si o puneti peste mere,cu oul ramas se bate si se unge aluatul de deasupra.Se da la cuptor 30 minute la 180 grade.
constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010
Cred ca este o bunatate !
valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010
O bunatate...
vio (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010
forte frumos si bun
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010
Cred ca este tare buna! Eu o prepar altfel.
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010
Foarte buna.