Plăcintă cu mere - de post

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Plăcintă cu mere - de post

Ingrediente

  • o cană zahăr
  • o cană făina
  • o cană griș
  • un plic de zahar vanilat
  • 1
  • 5 kg mere
  • o linguriță scorțișoară
  • 100 gr. zahar
  • 200 gr.margarină (ori unt)

Mod de preparare

Vom intra in post fff curind și eu zic că e bine sa ne reamintim această rețetă atit de simplă si ffff gustoasa.

Amestecam intr-un bol faina, zaharul și grișul. Dam merele prin răzătoare si apoi adaugam cele 100 gr. zahar si scorțișoara. Intr-o tava nu ff mare (as zice mai mica decit tava de aragaz clasica..poate chiar un vas termorezistent. Zic treaba asta pentru ca eu am folosit o tava cam mare si straturile nu sunt ff groase sa se vada ff bine). Așadar, intr-o tava, punem cubulețe de unt (sau margarina) apoi un strat de ingrediente uscate, apoi un strat de mere, iar unt (sau margarina), iar ingrediente uscate, iar mere si la urma strat de ingrediente uscate si finalizam cu unt (ca in foto).

Dam la cuptor la temperatura medie pentru a avea timp sa se insiropeze blatul uscat cu zeama de la mere si untul aprox o ora. Se servește rece alaturi de o ceșcuță cu cafea ori lapte cald..:) Spor la prăjiturit și numai bine dragii mei..

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise