Dizolvam drojdia cu 2 linguri de zahar pana devine o pasta.
Faina o cernem in bolul unde framantam si presaram putina sare deasupra; facem un gol in mijloc si turnam drojdia, punem putina faina deasupra si lasam pana crapa.
Laptele il incalzim impreuna cu zaharul si vanilia si il turnam in bolul cu faina, punem si oul cu albusul si framantam pana obtinem un aluat elastic si usor lipicios. Punem si untul topit si framnatam bine pana nu se mai lipeste de maini.
Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Pentru umplutura: Dam merele curatate de coaja pe razatoare si le calim impreuna zaharul si scortisoara pana scade tot sucul lasat de la mere.
Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in 3 si pe fiecare foaie punem din umplutura (trebuie sa ne ajunga pentru toate cele 3 foi) si le rulam, apoi le punem intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt, le mai lasam sa se odihneasca cca. 10 minute apoi le ungem cu galbenusul de ou amestecat cu lingura de lapte si deasupra presaram susan si mac. Dam tava la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra. Pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii