Placinta cu nuci (baclava/sarailie)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Placinta cu nuci (baclava/sarailie)

Ingrediente

  • 1 pachet foi subtiri de placinta
  • 500 g miez de nuca
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri miere de albine
  • 100 ml ulei
  • 20 g zahar pudra (optional)

Mod de preparare

Pastrati cateva nuci pentru decor, restul de miez impartiti-l in doua parti. O parte macinati-o in masina de nuci, iar cealalta parte zdrobiti-o mai mare cu un facalet, apoi le amestecati.

Intindeti pe masa o foaie de placinta, stropiti-o cu ulei (puteti sa o ungeti cu o pensula), suprapuneti inca o foaie, peste care presarati umplutura de nuci (3-4 linguri cu varf), apoi rulati nu prea strans si ungeti bine capetele cu ulei. Puteti face placinta sub forma de rulou sau taiati fiecare rulou in doua si sa il indoiti sub forma de colac (sau melcisor). Puneti placintele intr-o tava lunguiata sau rotunda, unsa cu ulei, ungeti-le si deasupra, apoi decorati cu nuci.

Dati tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, cam 30 minute, pana se rumenesc frumos. Intre timp, preparati siropul astfel: puneti intr-o craticioara zaharul, pe flacara mica a aragazului, si amestecati cu un tel in forma de para, pana se topeste zaharul si capata o culoare aurie, sa nu se arda prea tare pentru ca va fi amarui. Adaugati 100 ml apa clocotita si lasati sa fiarba pana se dizolva zaharul si se leaga putin siropul. Luati de pe foc, lasati sa racoreasca si adaugati mierea. Turnati acest sirop in tava cu placinte si asteptati pana se absoarbe tot.

Taiati placintele bucati nu prea mari, asezati-le pe farfurioare. Daca sunt sub forma de melcisori, puteti sa le scoateti intregi sau sa taiati fiecare melcisor in 2-3 bucati. Cine doreste, le poate pudra cu zahar.

Baclavalele sunt nemaipomenite, dar aveti grijjjaaaaa mare: ingrasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise