Ingrediente
1 pachet foi subtiri de placinta, 500 g miez de nuca, 6 linguri zahar, 3 linguri miere de albine, 100 ml ulei, 20 g zahar pudra (optional)
Dificultate: Medie | Timp: 1h
71 voturi
Mod de preparare
Intindeti pe masa o foaie de placinta, stropiti-o cu ulei (puteti sa o ungeti cu o pensula), suprapuneti inca o foaie, peste care presarati umplutura de nuci (3-4 linguri cu varf), apoi rulati nu prea strans si ungeti bine capetele cu ulei. Puteti face placinta sub forma de rulou sau taiati fiecare rulou in doua si sa il indoiti sub forma de colac (sau melcisor). Puneti placintele intr-o tava lunguiata sau rotunda, unsa cu ulei, ungeti-le si deasupra, apoi decorati cu nuci.
Dati tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, cam 30 minute, pana se rumenesc frumos. Intre timp, preparati siropul astfel: puneti intr-o craticioara zaharul, pe flacara mica a aragazului, si amestecati cu un tel in forma de para, pana se topeste zaharul si capata o culoare aurie, sa nu se arda prea tare pentru ca va fi amarui. Adaugati 100 ml apa clocotita si lasati sa fiarba pana se dizolva zaharul si se leaga putin siropul. Luati de pe foc, lasati sa racoreasca si adaugati mierea. Turnati acest sirop in tava cu placinte si asteptati pana se absoarbe tot.
Taiati placintele bucati nu prea mari, asezati-le pe farfurioare. Daca sunt sub forma de melcisori, puteti sa le scoateti intregi sau sa taiati fiecare melcisor in 2-3 bucati. Cine doreste, le poate pudra cu zahar.
Baclavalele sunt nemaipomenite, dar aveti grijjjaaaaa mare: ingrasa.
Corvin Dumitru , 06 decembrie 2013
CUM O FI ?
valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2010
Foarte reusita reteta ta...Nu am incercat niciodata cu foile din comert,dar tu m-ai convins sa incerc...Arata minunat...
Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010
O bunatate..., felicitari!
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010
Mmmm ce bunatate,draga Doina cred ca a fost tare buna.
Doina Varga (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010
Multumesc mult pentru aprecieri.
lumi (Chef de cuisine) , 01 ianuarie 2010
foarte aspectoasa! Iubesc bacalavaua dar...se depune!
zana b. (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009
Imi plac mult prajiturile cu nuci sau torturile.Baclavaua ta e super. Felicitari,Doina.!
Doina Varga (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009
Multumesc. Chiar e baclava. :)
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009
Foarte buna. E ca o baclava.