autor:

gicuta

» » Aperitive cu carne

Placinta cu piept de pui

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 septembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 septembrie 2015

Ingrediente
Aluat:, 350 g faina, 125 ml apa, 3 linguri ulei, 1 ou, 30 g drojdie, o lingurita de zahar, 1/2 lingurita sare, Umplutura:, 400 g piept de pui, 200 g crema de branza, 2 cepe, 1 ardei capia copt, 1 ou, 4 linguri ulei, 1/2 legatura patrunjel, boia dulce, sare, piper, Pentu uns:, un ou

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

17 voturi

Mod de preparare

O placinta excelenta, buna si la mic dejun si la picnic si la pachet.


Aluat: dizolvam drojdia in 4-5 linguri de apa calduta. Cernem faina intr-un castron si punem apa calduta,oul , praful de sare , drojdia dizolvata si uleiul. Framantam pana obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana pregatim umplutura.
Umplutura: spalam pieptul de pui si il taiem in trei bucati. Incingem bine o tigaie grill si frigem bucatile de carne cate 2-3 minute pe fiecare parte.Cand se racesc le taiem cubulete. Curatam ceapa, o spalam, o taiem solzisori si o calim in cele patru linguri de ulei . Ardeiul il taiem cubulete iar patrunjelul il tocam marunt. Intr-un castron punem toate ingredientele , condimentam cu boia , sare si piper si omogenizam.

Punem aluatul pe hartie de copt si il intindem cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara (20x30 cm) Indreptam marginile cu o rola (cutit) si punem in mijloc pe lungime umplutura. Taiem marginile oblic in fasii de cca 2 cm si acoperim umplutura alternand fasiile de aluat. Transferam placinta cu hartia de copt intr-o tava si o ungem cu ou batut. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 40-45 minute, pana se rumeneste frumos. Se poate servi atat calda cat si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Placinta cu muschi file, piept de pui file si cascaval

Placinta cu muschi file, piept de pui file si cascaval

Dizolvam drojdia in laptele putin caldut. Punem faina intr-un vas si in mijlocul acesteia

4 voturi    0 comentarii
45 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Heheboiiiiiiiiiiii , 07 iulie 2020

    Este ciudat dar delicios

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

17 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 350 g faina
  • 125 ml apa
  • 3 linguri ulei
  • 1 ou
  • 30 g drojdie
  • o lingurita de zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • Umplutura:
  • 400 g piept de pui
  • 200 g crema de branza
  • 2 cepe
  • 1 ardei capia copt
  • 1 ou
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 legatura patrunjel
  • boia dulce
  • sare
  • piper
  • Pentu uns:
  • un ou

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

17 voturi    6 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

27 voturi    8 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

21 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi

Heheboiiiiiiiiiiii

Este ciudat dar delicios

Retete

din Aperitive cu carne

Crema de mascarpone cu ton Crema de mascarpone cu ton

Se pun intr-un castron bucatile de ton (scurse de ulei) din conserva si fileurile de ansoa cu putin ulei propriu si se zdrobesc cu furculita

21 voturi    1 comentariu
15 min
Aperitive
Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Inimi de foietaj cu carne si susan