Ingrediente
Aluat:, 3 cani cu faina, 1 pachet margarina, 3 linguri zahar pudra, 1 plic praf de copt, 1 plic zahar vanilat, 3 linguri smantana fermentata, Umplutura:, 500 g prune, 2 linguri scortisoara, 1 ceasca cu gris (150 g), 2 linguri zahar
Dificultate: Redusa | Timp: 50 min
0 voturi
Mod de preparare
Se formeaza o sfera, se pune in folie alimentara si se lasa la frigider 1h.
Dupa acest timp, se imparte aluatul in doua, se intinde o foaie, se pune in tava si putin pe margini, deasupra se presara 1/2din cantitatea de gris, apoi jumatati de prune cu taietura in sus asezate una langa alta, apoi se pudreaza cu amestecul de gris ramas, scortisoara si zahar.
Se intinde a doua foaie si se pune deasupra, se sigileaza marginile bine, se inteapa cu furculita suprafata, apoi la cuptor va sta 40 min la foc mic, iar dupa ce s-a rumenit, se scoate, se lasa deoparte sa se raceasca, apoi se pudreaza si se taie.
Pofta buna!