Plăcintă cu prune şi brânză de vaci

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Plăcintă cu prune şi brânză de vaci

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 200 ml de lapte
  • 4-5 linguri de ulei
  • 600-700g de brânză de vaci de la Pilos
  • 5 linguri de amidon
  • făină
  • 1 praf de copt cu şofran
  • 1 vârf de cuţit sare
  • 1 zahăr vanilat
  • coajă de lămâie
  • 2-3 linguri de sirop de agave
  • scorţişoară
  • 1 kg de prune

Mod de preparare

Am curăţat prunele si le-am rupt în 2. Adevărul e că nu le-am cântărit!

Cuptorul îl aprindeţi după ce desfaceţi prunele.

Am bătut ouăle cu sarea, apoi cu uleiul.Folosiţi telul pară la acest aluat! Am adăugat laptele şi brânza de vaci, am omogenizat, apoi am adaugat amidonul şi am omogenizat iar. Am pus zahărul vanilat, siropul de agave, coaja de lămâie. La urmă am adăugat făină şi praf de copt cam cât să iasă un aluat moale ca o smântână groasă.

Am uns tava cu ulei, am turnat aluatul şi am nivelat.

Pe deasupra am pus prune desfăcute, fără sâmburi.

Nu ştiu cât a durat coptul, până se rumeneşte uşor.

După copt, am pudrat-o cu scorţişoară.

E uşoară, bună, mie îmi place mult. De mult mă tot gândesc să încerc un aluat cu brânză de vaci, nu am avut o reţetă, l-am făcut la inspiraţie şi sunt foarte mulţumită. Se poate consumă călduţă sau rece. Cine doreşte mai dulce poate adăuga un fir de miere la servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise