Placinta cu spanac si oua de prepelita

Intr-un castron, mixezi untul moale.

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
medie
Placinta cu spanac si oua de prepelita

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 300 g faina
  • 100 g unt
  • 120 g smantana
  • 1 ou si 1 galbenus
  • 1 lingura otet
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf sare
  • pentru umplutura:
  • 18 oua prepelita
  • 300 g spanac congelat
  • 150 gr branza de vaca
  • 18 cuburi de telemea
  • sare
  • piper
  • patrunjel

Mod de preparare

Intr-un castron, mixezi untul moale la temperatura camerei, impreuna cu smantana, oul, galbenusul si otetul, pana obtii o crema. Adaugi faina amestecata cu praful de copt si sarea. Framanti un aluat neted pe care il invelesti intr-o folie alimentara si il dai la frigider, pentru o ora.

Spanacul (al meu era congelat) il decongelezi si il scurgi bine de apa. Daca e proaspat, il oparesti 5 minute in apa cu sare, il lasi la scurs, apoi il tai marunt.

Amesteci spanacul cu branza de vaca faramitata, cu patrunjel tocat, apoi pui sare si piper dupa gust.

Fierbi ouale de prepelita, le lasi la racit si le cureti de coaja. Tai telemeaua cubulete.

Intinzi aluatul intr-o foaie dreptunghiulara subtire si intinzi spanacul pe suprafata aluatului, lasand o margine de 2 cm. Iei 9 oua de prepelita si le pui in linie (pe lungimea aluatului), procedezi la fel si cu telemeaua. Urmeaza un nou rand de oua si apoi termini cu unul de telemea. Rulezi cu grija, cat mai strans posibil. Pui placinta intr-o tava mare, tapetata cu hartie de copt.

Introduci tava in cuptorul preincalzit, la 190 de grade C. Dupa 10 minute, miscorezi focul la 180 de grade C si mai coci placinta pentru 35-40 de minute, pana cand e bine rumenita.

Lasi la racit, apoi portionezi placinta, dupa preferinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise