PLACINTA CU VARZA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
PLACINTA CU VARZA

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 cana lapte,
  • 1 galbenus,
  • 1 lingura ulei,
  • 2 lingurite de zahar ,
  • 2 lingurite de sare,
  • 1 lingura de drojdie
  • 500 gr de faina
  • Pentru umplutura:
  • Varza murata taiata f. fin
  • Piper
  • putin ulei

Mod de preparare

Se face aluatul exact ca la tarta cu bacon si ceapa, adica: se amesteca drojdia cu zaharul, pana se obtine o pasta, apoi se adauga laptele caldut, sarea, uleiul si galbenusul, apoi se incorporeaza faina. Se lasa la cald aprox. trei sferturi de ora.Se caleste varza in care am turnat piper din belsug.Se intinde aluatul, se taie in patrate (aprox.), care se umplu cu varza calita, apoi se formeaza placintele (nu ma intrebati cum, ca niciodata nu am stiut sa le dau o forma ca lumea), se asaza in tava in care am pus hartie de copt, dupa care se ung cu ou.Se lasa la cuptorul preincalzit aprox. trei sferturi de ora (depinde de cuptor), pana ce sunt coapte si se rumenesc..

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise