Reteta postata pe: 22 mai 2009
Ingrediente
1 kg de visine proaspete fara samburi, 150 gr faina, 120 gr de zahar, 2 pliculete de zahar vanilat, o cescuta mica de ulei, o cescuta de lapte, 1 plic de praf de copt, 4 oua.
Dificultate: Medie | Timp: 1h
Mod de preparare
Se spala fructele si se inlatura coditele si samburii dupa care se asaza intr-o strecuratoare(puteti face si cu visine sau cirese din compot). Ouale se freaca bine cu zaharul si zaharul vanilat (acesta trebuie sa se topeasca). Se adauga treptat uleiul, laptele amestecand continuu. La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina. Se adauga visinele deasupra compozitie si se introduce in cuptorul bine incins. Se da focul la minim, iar dupa 30 - 40 de minute se scoate, se scoate din tava si se pudreaza.
Delicioasa prin imbinarea subtila de dulce si acrisor, acest desert este usor de preparat, fiind preferat mai ales pe timp de vara.
Puteti inlocui fructele cu ce fructe va plac mai mult.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu visine." nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Aluatul:
Topin untul, iar laptele il incalzim, cat sa fie putin caldut.
Cernem faina intr-un bol,
0 voturi
0 comentarii
1h 20 min
Intr-un bol,punem fructele curatate de samburi, peste vom pune zaharul, scortisoara si faina. Amestecam
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Nadia , 31 iulie 2009
Poza arata foarte bine dar nu pare a corespunde la reteta scrisa de tine. Fara suparare dar in poza mi se pare a fi o placinta sau tarta cu crema sau frisca si un sos de visine deasupra. Repet, poza arata f. bine, daca corespunde retetei, imi cer scuzele de rigoare...
valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009
Apetisant....Felicitari...
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009
Ce bine ca s-au copt visinile.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009
Arata bine sunt amatoare de placinta cu visine.
Doina Varga (Chef de cuisine) , 27 mai 2009
Delicioasa. Chiar mi se coc visinele. Abia astept sa o incerc. Felicitari.