Ingrediente
Folosim ca masura o cana de 200-250 ml., Pentru aluat:, 1 cana si jumatate faina, 1 cana zahar, 1 cana lapte, 3/4 cana ulei, 1 ou, 1 praf de copt + 1 lingurita otet, 1 zahar vanilat, Pentru umplutura:, 200 g branza de vaci, 1 kg visine, 1 ou, 3/4 cana zahar, 2 linguri gris, 1 zahar vanilat, 50 g stafide
Dificultate: Medie | Timp: 50 min
22 voturi
Mod de preparare
Se pun intr-un castron toate ingredientele, incepand cu faina, zaharul, oul, praful de copt stins cu otet, zaharul vanilat si se incorporeaza laptele si uleiul amestecand usor cu un tel sub forma de para. Se obtine un aluat de consistenta unei smantani mai groase.
Intr-o tava mai inalta, unsa si tapetata cu faina, se toarna jumatate din aceasta compozitie.
Umplutura:
Se scot samburii visinelor si se storc putin de zeama, apoi se amesteca cu 1/2 cana zahar. Se distribuie uniform peste aluatul din tava, deasupra se pune grisul in ploaie.
Se amesteca branza de vaci cu zaharul ramas, oul si stafidele. Se distribuie uniform peste visine.
Turnati restul de aluat.
Se pune in cuptorul cald, la foc mediu, aproximativ 30-40 minute (depinde de cuptor).
Se scoate din cuptor, se lasa la racit, apoi se pudreaza cu zahar. Se taie bucati si se orneaza cu cate o visina.
Pofta buna.
Alina (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009
Am sa incerc si eu varianta ta !!! Sunt convinsa ca este foarte buna. Vineri am facut o placinta cu visine, pe care mi-am amintit ca ne-o facea mama. Am folosit foitaj bulgaresc, si visinile le-am pus la mijloc, peste care am pus zahar in prealabil. Am presarat si putin gris, pentru a absorbi din siropul lasat de visine. A iesit foarte buna, dar eu am sa incerc sa-i aduc inbunatatiri. Daca o sa iasa bine, am sa postez si varianta mea .
Crystyna (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009
Bună plăcintă! Felicitări!!!
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009
Am vazut si eu reteta ta,o sa incerc.