autor:

frunza janet

» » Dulciuri diverse

Placinta cu visine si piersici

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 octombrie 2013

Ingrediente
-Aluat de placinta facut in casa sau foietaj cumparat, - 6 piersici mari, - 500 g visine, -4 linguri de zahar, -2 lingurita de scortisoara, -o lingura de faina

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol,punem fructele curatate de samburi, peste vom pune zaharul, scortisoara si faina. Amestecam usor (faina se pune pentru a absoarbe zeama ce o va lasa fructele).

Impartim aluatul in trei. Pe masa de lucru se presara faina si se pune prima parte din aluat. O intindem intr-o foaie nu prea subtire, intr-un dreptunghi. Pe mijloc vom pune cam 4 linguri din amesticul de fructe. Marginile foii le vom taia fasii, dupa cum se vede in poza. Apoi vom intoarce capatul foii, de sus, peste umplutura de fructe.

Apoi vom lua fiecare fasie de aluat si le vom petrece peste fructe, ca intr-o impletitura. Asa vom proceda cu fiecare bucata de aluat. Le punem in tava unsa usor cu ulei si infainata. Dam apoi la cuptorul de dinainte incins, cam 25-30 de min,pana se rumenesc frumos.

Cand sunt gata, le pudram cu zahar pudra si ne putem bucura de un desert delicios!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu visine si piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • frunza janet

    frunza janet (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2013

    Sa fii convins!

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2013

    bun tare!!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • -Aluat de placinta facut in casa sau foietaj cumparat
  • - 6 piersici mari
  • - 500 g visine
  • -4 linguri de zahar
  • -2 lingurita de scortisoara
  • -o lingura de faina

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

15 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive

frunza janet (Chef de cuisine)

Sa fii convins!

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Gogosi pufoase cu unt