Placinta de cartofi fara aluat

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie
Placinta de cartofi fara aluat

Ingrediente

  • -1 morcov mediu
  • -1 radacina patrunjel sau pastarnac (eu prefer pastarnacul, este mai parfumat si mai putin fibros)
  • -½ telina medie
  • -1 ceapa alba
  • -1 ceapa rosie (se poate pune un singur fel de ceapa)
  • -½ ardei gras rosu
  • -½ ardei gras verde
  • -1 kg cartofi
  • -5 oua
  • -2 linguri cu varf de faina
  • -branza ( eu am pus felii de branza topita)
  • -sare, piper
  • -marar si patrunjel verde
  • -cimbru
  • -curry (optional)
  • -parprica dulce (pentru culoare)
  • -3-4 catei de usturoi

Mod de preparare

-am spalat si curatat legumele,

-am ras pe razatoarea cu ochiuri mari radacinoasele (morcovul, pastarnacul si telina), am taiat marunt ceapa si le-am rasturnat cu putina sare si piper intr-o tigaie cu ulei pe care am pus-o la incins pe foc cu 5 minute inainte, si le-am lasat sa se inmoaie in uleiul incins cam 10 minute, dupa care le-am rasturnat intr-un vas; legumele usor rumenite le-am scos cu o paleta cu gauri pentru a ramane ulei in tigaie

-am taiat cubulete cartofii si i-am pus la rumenit in tigaie; daca mai este nevoie se mai poate pune putin ulei; am condimentat cu paprica dulce, curry, cimbru, tarhon, sare si piper si am lasat sa se rumeneasca foarte putin;

-cartofii nu trebuie sa fie prea moi, se vor coace la cuptor, dar la prajit am pus cativa catei de usturoi tocati feliute (optional)

-am rasturnat cartofii in vasul cu radacinoasele si am condimentat cu verdeata tocata marunt

- am spalat ouale ,le-am separat de coaja si le-am rasturnat in vasul cu compozitia

-am completat compozitia cu 2 linguri cu varf de faina si am amestecat bine

-am rastunat-o intr-un vas pe care l-am uns cu ulei si tapetat cu griş

-deasupra am asezat felii de branza topita (se poate pune cascaval ras sau cas)

-am ornat cu cubulete de ardei gras rosu si verde, marar si patrunjel

-Am incins cuptorul la 180ºC (mediu la gaze) si am copt placinta 50 minute

In final a iesit minunata, si se poate servi atat calda cat si rece.

Ca garnitura am servit salata de ghebe murate. Am sa va povestesc si despre aceasta salata care este atat de buna incat o poti servi ca atare, fara nimic prin preajma.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise