Placinta de dovleac

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Placinta de dovleac

Ingrediente

  • Pentru aluat ai nevoie de:2 oua,14 linguri zahar,14 linguri ulei, 500 g faina,o ceasca de lapte,un pliculet praf de copt sau o lingurita bicarbonat de sodiu,un praf de sare.
  • Pentru umplutura ai nevoiue de:un dovleac ,3-4 linguri zahar si scortisoara ,dupa gust.

Mod de preparare

Pentru aluat:Bati bine ouale,adaugi zaharul si bati spuma.Torni treptat uleiul si laptele,dupa care pui faina amestecata cu praful de copt si sare.Framanti aluatul si il lasi deoparte cat timp pregatesti umplutura.

Pentru umplutura:cureti dovleacul de coaja,dai miezul prin razatoarea mare,apoi il amesteci cu zaharul si il calesti intr-o cratita pana se inmoaie,iar dupa ce ai stins focul adaugi scortisoara.

Imparti aluatul in jumatate si intinzi 2 foi.Torni intr-o tava de aragaz putin ulei,o tapetezi cu pesmet si asezi o foaie de aluat,intinzi umplutura si o acoperi cu cea de a 2a foaie de aluat,apoi dai placinta la cuptor,la foc potrivit pana se rumeneste.

De data asta am ales sa schimb prezentarea placintei si am facut cantitate dubla de aluat si am intins foi subtiri peste care am pus umplutura,le-am rulat si le-am asezat intr-o tava de pizza in forma de cerc(si mini placinte, melcisori,cum le spun eu ,pusi in tava normala).Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise