Placinta de gutui

Timp pregatire
95 minute
Complexitate
medie
Placinta de gutui

Ingrediente

  • 3 - 4 gutui (1,5 kg)
  • 300 g zahar
  • 150 ml ulei+50g unt
  • 100 ml apa mineralasau sifon
  • 400 g faina
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • scortisoara
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 plic praf de copt

Mod de preparare

Se rad gutuile si se amesteca cu putina zeama de lamaie si cu 200 g zahar.

Se pregateste aluatul: uleiul se incalzeste pe foc si se adauga untul, sarea, 100 g zahar si se amesteca cu apa minerala si oul.

Faina se adauga cat sa iasa o coca nu foarte tare, potrivita si se amesteca in faina si praful de copt.

Se imparte aluatul in doua si se intind doua foi.

Prima foaie se asaza in tava unsa si tapetata, se adauga putin pesmet si umplutura (nu am calit gutuile, ci le-am stors de zeama), se presara si scortisoara.

Se asaza si a doua foaie si se inteapa cu furculita.

Se da la cuptor la foc potrivit cca 35 min si cand s-a rumenit o stropim cu zeama stoarsa de la gutui.

Este o prajitura aromata si cu foi sfaramicioase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise