Placinta de pui (kotopita)

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa
Placinta de pui (kotopita)

Ingrediente

  • un pui(4-5 pulpe)
  • o ceapa
  • o frunza de dafin
  • 500 g foi de placinta
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri faina
  • 2 oua
  • 200 g de branza
  • o legatura verdeata(marar sau patrunjel)
  • unt topit
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Fierbeti puiul curatat cu ceapa,foaia de dafin si sarea;lasati-l sa se raceasca,eliminati pielea,dezosati-l si tocati-l marunt cu cutitul.

Faceti un sos alb cu unt,faina si 2 cesti din supa de pui proaspat obtinuta;sarati si piperati.Cand sosul s-a racit,adaugati carnea,ouale batute,branza si verdeata tocata.

Ungeti o tava cu untul topit,puneti jumatate din foi,stropindu-le pe fiecare cu unt topit,asezati umplutura,nivelati,puneti restul de foi,tot asa unse.

Dati la cuptor,la foc moderat,circa 45 de grade.

Puteti sa faceti si un antreu,care se numeste kayanos,astfel:luati jumatate de kg de rosii,eliminati semintele si pielita,taiati-le bucati mici,caliti-le in ulei de masline,turnati deasupra 6 oua batute,cand este aproape gata presarati telemea rasa.Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise