autor:

merisor

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Placinta de toamna cu mere si pere

Autor: merisor (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 octombrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: merisor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 octombrie 2018

Ingrediente
Aluat de plăcintă:, 250 g unt (82% grăsime), 250 g iaurt (3,5 % grăsime), 2 ouă, 50 g zahăr, 1 linguriță bicarbonat de sodiu, 1 linguriță praf de copt, 650-700 g făină albă, de țară, un vârf linguriță sare, Umplutură de mere cu pere:, 1 kg mere acrișoare, 500 g pere mai tari, 75 g zahăr, zeama de la 1/2 lămâie, 1 linguriță scorțișoară, 2 linguri amidon, În plus:, zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor, ulei și făină pentru tapetat tava

Dificultate: Medie Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Preparăm mai întâi umplutura de mere cu pere, pentru ca fructele trebuie să aibă timp să-și lase sucul și să vedem ce cantitate de amidon folosim pentru îngroșare.
Am ales să folosesc de data aceasta amidon în loc de griș, să mai schimb gustul și textura.
Curățăm merele și perele de cotoare, coajă și stricăciuni și le tocăm grosier cu un chopper, sau în robot, dar cu grijă să rămână și cuburi mai mari.
Le stropim imediat cu zeama de lămâie, să nu oxideze foarte tare și adăugăm zahărul și scorțișoara peste ele.
Le amestecăm bine și le lăsăm la odihnit până preparăm aluatul, pentru a avea timp să-și lase siropul.
Eu am cântărit merele și perele după curățare și am ajuns cu ele la cantitățile menționate.
Preparăm aluatul.
Frecăm untul moale cu zahărul și sarea, adăugăm ouăle, apoi iaurtul în care dizolvăm bicarbonatul și omogenizăm compoziția, apoi adăugăm, treptat, făina cernută cu praful de copt.
Vom obține un aluat de plăcintă nelipicios și ușor moale, pe care îl lăsăm la odihnit 10-15 minute, apoi îl împărțim în două părți neegale.
Lăsăm cam 2/3 din aluat pentru foaia de la baza tăvii și 1/3 pentru foaia de deasupra.
 Întindem prima foaie în tava( 28/40 cm) unsă cu puțin ulei și tapetată cu făină, turnăm compoziția de mere amestecată bine cu amidonul și o nivelăm, iar deasupra așezăm a doua foaie, pe care eu am decupată cu ustensila specifică, în formă de grilaj( a se urmări și pozele).
Coacem plăcinta cu mere și pere, la 180 de grade, pentru 35-40 de minute, apoi o lăsăm să se tempereze, o pudrăm cu zahăr și o porționăm.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de toamna cu mere si pere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort cu biscuiti ,cu piure de castane si macese

Tort cu biscuiti ,cu piure de castane si macese

Biscuitii maruntiti se amesteca cu miezul de nuca si margarina topita apoi se intinde intr-un strat

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Cozonacul meu cu nucă

Cozonacul meu cu nucă

Aluatul: Este bine să pregăteşti toate ingredientele de cu seară (mai puţin laptele) şi să

18 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Aluat de plăcintă:
  • 250 g unt (82% grăsime)
  • 250 g iaurt (3,5 % grăsime)
  • 2 ouă
  • 50 g zahăr
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță praf de copt
  • 650-700 g făină albă
  • de țară
  • un vârf linguriță sare
  • Umplutură de mere cu pere:
  • 1 kg mere acrișoare
  • 500 g pere mai tari
  • 75 g zahăr
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 2 linguri amidon
  • În plus:
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • pentru decor
  • ulei și făină pentru tapetat tava

Raporteaza reteta

Retete
de merisor
Rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie

Untul impreuna cu untura le-am pus la topit. Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si drojdia. Ouale

38 voturi    15 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Am desfacut pieptul de pui l-am spalat si l-am portionat in doua fiecare bucata, apoi l-am filat

23 voturi    18 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se

8 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
New Zealand Pineapple Muffins (cu ananas)