placinta din aluat dospit cu crema de smantana

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
placinta din aluat dospit cu crema de smantana

Ingrediente

  • aluat :
  • 350 gr. faina,150 gr unt sau margarina,50 gr zahar,100 ml lapte,un ou,20 gr. drojdie,un varf de lingurita sare coaja de lamaie
  • crema de smantana:
  • 5 oua mari,2oo ml smantana groasa,250 gr.zahar,50 gr faina un plic zahar vanilat,o lingura rom sau zeama de lamaie.
  • fructe: 1 kg de fructe(visine,caise,mere,cirese,piersici)
  • eu am folosit feliute subtiri de mar,visine si zmeura

Mod de preparare

cum preparam: intr-un vas se freaca drojdia cu zaharul

pana cand se lichefiaza se adauga untul moale sau margarina, oul intreg,laptele caldut,sarea ,coaja de lamaie si la urma faina.Aluatul se amesteca cu lingura apoi se framanta 5-6 minute cu mana si se lasa la dospit.Dupa aceea se intinde in foaie se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt,se presara pe foaie o lingura de gris si se aseaza fructele curatate si amestecate cu gris sau pesmet.

prepararea cremei de smantana:se bat albusurile spuma,apoi se adauga zaharul si romul sau zeama de lamaie, apoi se pun galbenusurile,zaharul vanilat si smantana se amesteca cu miscari prin rasturnare de 4-5 ori, apoi toata faina amestecand usor tot prin rasturnare de cateva ori.Compozitia se desarta imediat in tava peste fructe se niveleaza si se introduce in cuptorul incins dinainte la foc mediu cam 30-4o minute scrie in reteta dar la mine s-a copt cam in 50 minute.Nu se deschide cuptorul 20 de minute.Dupa ce s-a copt o lasam in tava sa se racesca complet, se pudreaza cu zahar pudra si vanilie si se taie in bucati

Sa o incercati ca este f buna

Pofta mare!

Sursa: cartea mea de bucate a dnei Silvia Jurcovan

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise