Placinta dobrogeana cu dovleac

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Placinta dobrogeana cu dovleac

Ingrediente

  • 1/2 dovleac (aprox. 1,5 kg)
  • 2 lingurite scortisoara
  • 20 linguri ulei
  • 12 linguri apa
  • 1 cub (40 g) drojdie)
  • 1 lingurita zahar
  • 1 varf cutit de sare
  • faina cat cuprinde
  • 2-3 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza.

Se adauga treptat apa calduta, sarea, 12 linguri de ulei si faina si se framanta un aluat tare.

Separat, se amesteca uleiul ramas cu faina pana se obtine o compozitie de consistenta smantanii.

Se intinde aluatul in strat de 4-5 mm cu sucitorul, iar deasupra se pune compozitia moale.

Se impatureste aluatul in patru, se inveleste in folie de plastic si se da la frigider pentru 30 de min.

Pentru umplutura se curata dovleacul (eu am folosit dovleac pus pentru iarna la congelator:D) de seminte si coaja, se rade si se caleste putin, apoi se amesteca cu scortisoara.

Se scoate aluatul de la frigider si se imparte in 2 bucati, din care se intind doua foi. Se pune o foaie in tava, se intinde umplutura de dovleac si se acopera cu cea de-a doua foaie, care se inteapa cu furculita din loc in loc.

Se coace placinta timp de 30 min, la foc moderat, in cuptorul preincalzit..

Dupa ce se raceste, se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!!

P.S - Sursa mea de inspiratie a fost PRACTIC in bucatarie - special

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise