autor:

A n d r e e a

» » , Prajituri, Retete de post

Placinta dobrogeana cu dovleac

Autor: A n d r e e a (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: A n d r e e a (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 aprilie 2012

Ingrediente
1/2 dovleac (aprox. 1,5 kg), 2 lingurite scortisoara, 20 linguri ulei, 12 linguri apa, 1 cub (40 g) drojdie), 1 lingurita zahar, 1 varf cutit de sare, faina cat cuprinde, 2-3 linguri zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 2h

12 voturi

Mod de preparare

Se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza.
Se adauga treptat apa calduta, sarea, 12 linguri de ulei si faina si se framanta un aluat tare.
Separat, se amesteca uleiul ramas cu faina pana se obtine o compozitie de consistenta smantanii.
Se intinde aluatul in strat de 4-5 mm cu sucitorul, iar deasupra se pune compozitia moale.
Se impatureste aluatul in patru, se inveleste in folie de plastic si se da la frigider pentru 30 de min.
Pentru umplutura se curata dovleacul (eu am folosit dovleac pus pentru iarna la congelator:D) de seminte si coaja, se rade si se caleste putin, apoi se amesteca cu scortisoara.
Se scoate aluatul de la frigider si se imparte in 2 bucati, din care se intind doua foi. Se pune o foaie in tava, se intinde umplutura de dovleac si se acopera cu cea de-a doua foaie, care se inteapa cu furculita din loc in loc.
Se coace placinta timp de 30 min, la foc moderat, in cuptorul preincalzit..
Dupa ce se raceste, se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!!

P.S - Sursa mea de inspiratie a fost PRACTIC in bucatarie - special
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Placinta dobrogeana  cu dovleac

Placinta dobrogeana cu dovleac

Aluatul se imparte in 5 bucati.Fiecare bucata se framanta din nou cateva minute. Se intinde ca o

37 voturi    26 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura marmorata

Prajitura marmorata

Se amesteca bine zaharul cu laptele apoi se adauga treptat faina si praful de copt, se separa in

16 voturi    10 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sad Dascalu , 04 august 2014

    ecscelenta

Dificultate

Medie

Timp

2h

12 voturi

Ingrediente

  • 1/2 dovleac (aprox. 1,5 kg)
  • 2 lingurite scortisoara
  • 20 linguri ulei
  • 12 linguri apa
  • 1 cub (40 g) drojdie)
  • 1 lingurita zahar
  • 1 varf cutit de sare
  • faina cat cuprinde
  • 2-3 linguri zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de A n d r e e a
Prajitura cu crema de vanilie

Prajitura cu crema de vanilie

Ouale se separa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si zeama de lamaie in care s-a dizolvat praful

7 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Tiramisu

Tiramisu

Intr-un castron punem galbenusurile, adaugam 100 g zahar pudra, cele 2 pliculete de zahar vanilinat

6 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu ness si bezea

Prajitura cu ness si bezea

Punem 6 galbenusuri intr-un bol si le batem pana se omogenizeaza. Punem 6 albusuri intr-un castron

4 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Retete de post

Prajitura cu mere si gris (de post) Prajitura cu mere si gris (de post)

Este o reteta usor de preparat, rapida si delicioasa. Prajitura o putem numi si "Gustul copilariei", pentru ca ne bucuram

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Melcisori deliciosi cu legume Melcisori deliciosi cu legume

Se dizolva drojdia in apa calduta,apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic.Compozitia rezultata se torna peste

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Salata de fasole galbena cu usturoi