Placinta dobrogeana modificata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Placinta dobrogeana modificata

Ingrediente

  • * 1 pachet foi placinta
  • * 400 gr branza teleema nu foarte sarata
  • * 250 gr branza dulce
  • * 500 gr smantana grasa
  • * 5 oua
  • * 1 pachet unt/margarina Unirea topit/a
  • * esenta rom, zahar vanilat
  • * zahar dupa gust(eu am pus cam 300 gr)
  • * stafide inmuiate in ceva alcool

Mod de preparare

Branza rasa se amesteca cu 300 g de smantana, branzica dulce, zaharul, esenta rom, stafidele, zaharul vanilat. Se ung cu unt topit, una cate una, doua sau trei foi de placinta, care se suprapun si deasupra se pune o parte din amestecul de branza si se intinde uniform pe toata foaia. Faci la fel de 5 ori. se ruleaza apoi si se strange putin ca pe o armonica. Foile rulate se pun intr.o tava unsa cu unt , eu am pus intr.o tigaie unsa si i.am dat forma rotunda. se ung cu unt topit. Apoi intepam acele rulouri cu furculita ca sa respire in timpul coacerii. APoi facem un sos din cele 5 oua si restul de smantana si se toarna deasupra ca sa inoate acele rulouri . Mai lasam afara vreo 10-15 min si apoi la cuptor cu ea. este gata cand se rumeneste frumos. E o bunatate de placintica.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise