autor:

gicuta

» » Dulciuri diverse

Placinta frageda cu dovleac

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 ianuarie 2016

Ingrediente
Aluat:, 600 g faina, 100 g zahar pudra, 200 g untura solida, 150 ml smantana, 2 oua, coaja de lamaie, un pliculet praf de copt, un praf de sare, Umplutura:, dovleac (1,700 kg), 6 linguri zahar, 2 pliculete zahar vanilat, o lingurita scortisoara

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

8 voturi

Mod de preparare

O placinta aromata si frageda de ti se topeste-n gura...te lingi pe degete si mai iei o bucata :)

Mixam untura cu ouale,zaharul si sarea apoi adaugam coaja de lamaie si smantana.
Amestecam faina cu praful de copt si incepem sa o incorporam in compozitia de untura si oua. Framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen, nu prea tare.Invelim aluatul intr-o folie de plastic si il punem in frigider pana pregatim dovleacul.
Spalam dovleacul, il taiem in bucati ,ii scoatem semintele si il punem intr-o tava in care am asternut hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ o ora si jumatate
Cand dovleacul este copt, scobim miezul cu o lingura si il punem intr-un bol. Adaugam zaharul, zaharul vanilat si scortisoara si il pasam cu blenderul.
Scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua. Intindem prima foaie direct pe hartia de copt pe care apoi o vom transfera intr-o tava (25x35 cm). Punem umplutura si acoperim cu cea de-a doua foaie.Avem grija sa acoperim dovleacul si pe margini.Intepam aluatul cu furculita si dam tava la cuptorul preincalzit la foc potrivit, pentru cca 45 de minute. Cand placinta se racoreste, o presaram cu zahar pudra si o portionam. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta frageda cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

-Mai întâi se pun la copt miezurile de nucă într-o tavă în cuptorul încins

9 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de post
Savarine

Savarine

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc si devin spumoase. La fel albusurile se bat spuma. In

3 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 16 %
189.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

8 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 600 g faina
  • 100 g zahar pudra
  • 200 g untura solida
  • 150 ml smantana
  • 2 oua
  • coaja de lamaie
  • un pliculet praf de copt
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • dovleac (1,700 kg)
  • 6 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • o lingurita scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

12 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

14 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Salam de biscuiţi reţetă Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă 3 parti din cantitatea de biscuiti se dau prin masina de tocat, iar cealalta parte se rupe in bucati. Stafidele

92 voturi    10 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Salam de biscuiţi reţetă Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă Zaharul si apa se fierb. Dupa ce s-a topit zaharul se pune cacaoa. Se ia de pe foc si se pune margarina

13 voturi    6 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars