Aluatul il lasam sa se dezghete la temperatura camerei.
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Rosiile le facem cubulete.
Intr-o tigaie incingem uleiul si inabusim ceapa cu morcovul 2 minute.
Punem carnea si amestecam bine, apoi rosiile cu tot cu sucul sau.
Lasam sa scada la foc potrivit, condimentam dupa gust cu sare, piper si boia de ardei dulce, apoi punem vinul.
Cand compozitia este bine scazuta tragem tigaia de pe foc, punem oregano si patrunjelul verde tocat.
Dupa ce s-a racorit putin incorporam 1 ou si parmezanul.
Presaram faina pe masa de lucru si asezam foietajul pe care il mai intindem foarte putin cu sucitorul.
Impartim aluatul in 3 fasii pe lungime dar nu il taiati, ori din ochi faceti asta ori trasati doua dungulite subtirele cu un cutit.
Partea de sus si de jos le taiem in fasii de circa 2 cm pe latime.
Asezam compozitia de carne pe fasia din mijloc, apoi impletim fasiile laterale si acoperim bine capetele.
Transferam placinta intr-o tava tapetata cu hartie de copt, batem oul ramas spuma si cu un pensonas o ungem.
Bagam tava in cuptorul incins si lasam sa se coaca bine placinta pana prinde o culoare aurie.
Cand este gata o scoatem din cuptor si o lasam putin la racorit.
Pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii