Placinta (melcisori ) cu mere

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Placinta (melcisori ) cu mere

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500-550 g faina
  • un ou
  • 250 ml apa calduta
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 1,500 kg mere
  • 6 linguri de zahar(sau dupa gust)
  • o lingurita scortisoara(sau dupa gust)
  • ulei pentru uns foile

Mod de preparare

In ton cu vremea de-afara :)

Aluat:

Amestecam toate ingredientele si framantam bine pana iese un aluat care nu se lipeste pe maini.

Impartim aluatul in 16 bile din care intindem foi cam de 12 cm diametrul .Le ungem cu ulei si le suprapunem cate doua. In final vom avea opt foi .Le lasam la odihnit pana pregatim umplutura.

Umplutura:

Spalam merele, le curatam de coaja si cotoare si le dam pe razatoarea mare. Le punem la calit cu zaharul. Cand merele s-au calit si a scazut zeama pe care si-au lasat-o ,inchidem focul si adaugam scortisoara.Le lasam la racit.

Dupa ce merele s-au racit incepem sa formam placintele.

Picuram ulei pe masa de lucru,luam o foaie de aluat si o intindem in forma de patrat cu sucitorul pana devine transparenta.Punem umplutura cam pe un sfert de foaie in partea de jos, apoi o rulam si ii dam forma de spirala.Asezam placintele intr-o tava in care am asternut hartie de copt si le ungem cu ulei. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru cca 35 de minute, pana se rumenesc frumos. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise