PLACINTA (prajita in tigaie) CU VARZA CALITA SI CU BRINZA(Menuca)

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie
PLACINTA (prajita in tigaie) CU VARZA CALITA SI CU BRINZA(Menuca)

Ingrediente

  • Pt.aluat:
  • -1 kg faina(eu am pus 800 grame de faina alba si 200 de g de faina neagra)
  • -cca 50g drojdie
  • -1,5 lingurita sare
  • -2 linguri de zahar
  • -4 linguri ulei
  • Pt.umplutura de varza:
  • -1-1,5 kg varza
  • -sare,piper,boia iute.
  • Pt umplutura de brinza:
  • -cca 250 g brinza
  • -1 ou
  • -2 lingurite de marar
  • -sare

Mod de preparare

In primul rind,multumiri Menucai.De la ea am reteta.

Se face un aluat,din ingredientele amintite;se lasa sa se dospeasca,cel putin 1 ora(iarna se lasa mai mult).

Umplutura de varza:varza se taie fideluta;se freaca,apoi cu 1 lingurita de sare;se lasa intre 20-30 minute,apoi,se stoarce si se caleste.Cind e aproape gata se pune piper si boia iute,dupa gust.Se pune si sare,tot dupa gust.

Se pune de-o parte.

Umplutura de brinza:brinza se farimiteaza(cu o furculita);se pune oul,mararul,sarea;se amesteca f bine;daca mai e nevoie se pune sare sau marar.

Aluatul,dospit,se pune pe suprafata de lucru;se framinta citeva secunde,apoi se fac din acest aluat cam20 boturi,cam de 80 g fiecare(depinde de marimea tigaii,care vrem sa o folosim).Boturile se acopera,se lasa cam 10 minute.Se ia un bot si pe suprafata de lucru,unsa cu ulei,se intinde si pe jumatatea aluatului se pune umplatura,se pliaza in jumatate.Mainile si tigaia trebuie sa fie bine unse cu ulei.Dupe ce se pliaza,se mai lasa cam 5 minute,apoi se prajesc(cite 2)

in tigaia unsa ,putin cu ulei.

Cand tigaia este incinsa se ia o placinta de pe masa si se pune in tigaie,cu degetele se merge pe marginea placintei intinzad-o bine,sa fie rotunda,se pune si placinta urmatoare.

Cand placinta este coapta pe o parte,se intoarce.

Cind placintele sint gata,se ung cu ulei sau smantana.

Focul sa fie mic,sa nu se arda placintele si tigaia sa fie groasa in perete.

Eu am folosit o tigaie veche;a fost teflon,s-a cam dus teflonul,dar e buna pt. asa ceva.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise