Reteta postata pe: 19 aprilie 2010
Ingrediente
Pentru aluat:, -1 cana apa calduta, -1/2 cana de ulei, -putina sare si faina cat cuprinde, , Pentru umplutura:, -800 branza dulce de vaci, -300 gr smantana, -3 oua, -5 linguri de gris, -8 linguri de rahar, -o esenta rom, -o esenta vanilie, -3 plicuri de zahar vanilat, -coaja rasa de la o portocala si o lamaie, -stafide dupa preferinta
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 45 min
Mod de preparare
Mai intai am preparat umplutura,amestecand intr-un castron toate ingredientele apoi am inceput sa prepar aluatul,am amestecat apa cu uleiul si varful de sare apoi am adaugat faina.Am impartit aluatul in 2 si am intins foile .am asezat prima foaie in tava in care eu am folosit doar hartie de copt apoi am pus toata umplutura si cea de-a doua foaie.Am bagat la cuptorul prealabil incins la 180 grade si am tinut-o cam 50 minute(acum depinde si de cuptor).Dupa ce am scos-o din cuptor am pudrato cu zahar pudra ,am lasat-o sa se odihneasca vreo 20 min apoi am taiat-o.E super buna si rapida.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta rapida si delicioasa cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o
38 voturi
27 comentarii
1h
Incepem asa:
pentru un blat folosim:
4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Aurelia Pasnicu , 03 noiembrie 2013
Am luat reteta si vreau s-o incerc azi.Pare f. usoara
Elena Florescu , 01 noiembrie 2013
prea buna.
constanta proca (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2010
O bunatate !
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010
Foarte buna! Imi place acest gen de prajitura, asa cu multa vanilie.
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010
Tare bune trebuie sa mai fie!