Placinta rulata cu branza si Turta in foi

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Placinta rulata cu branza si Turta in foi

Ingrediente

  • Pentru aluat :
  • o cana apa calda
  • jumatate cana cu ulei
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat bun de intins foile
  • Pentru umplutura puteti folosi orice tip de branza sau sa combinati tipurile de branza cum doriti .
  • Eu am folosit:
  • 400 g branza dulce
  • 300 g cas dulce
  • 300 g telemea vaca fara sare
  • 4 oua
  • 1 pliculet zahar vanilat,6 linguri de zahar (imi place sa fie mai putin dulce)
  • unt sau ulei pentru uns foile si tava
  • 1 ou pentru uns placinta
  • zahar pudra pentru ornat
  • Puteti adauga coaja rasa de lamaie si de portocala daca va place...

Mod de preparare

Toate ingredientele pentru aluat se amesteca si se framanta foarte bine.Coca se imparte in 5 – 6 bucati (depinde de tavile pe care le folositi). Fiecare bucata se framanta din nou cateva minute.

Se intinde ca o turtita pe o hartie de copt si se unge cu ulei hartia,dar si coca pentru a nu crapa.Pe masa se intinde o fata de masa sau musama curata.Se intinde coca in mana,se face mai mare si se trage cu mana pe masa.

Se pune umplura pe mijlocul foii unse cu unt sau ulei,se impatureste si se ruleaza la jumatate cu fata de masa, iar apoi se continua rularea din nou si se pune in tava unsa cu ulei sau cu unt topit foarte bine. La fel se procedeaza si cu celelalte foi.

Sulurile astfel obtinute dupa ce se aseaza in tava se ung cu ou batut pentru stralucire ,se cresteaza la suprafata ca si cum s-ar portiona,s-ar delimita portiile. Se tin la cuptor pana se rumenesc si devin aurii.

Dupa ce se scoate tava din cuptor se acopera cca 10 minute cu un prosop curat,dupa care se presara zahar pudra si se taie cand s-a mai racorit…

Daca va ramane putin aluat faceti o turta in foi...La noi in familie este deja traditie...

Aluatul ramas se intinde cu mana,se unge cu putin unt topit sau ulei in strat subtire,se impacheteaza,se intinde din nou cu mana,se unge si tot asa se repeta operatiunea de vreo 6-7 ori ,dupa care se aseaza intr-o tavita.Se unge deasupra cu ou batut si se introduce la cuptor pana se rumeneste frumos...

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete.

Cartofi boieresti cu sunculita afumata
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca
Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni