Placinta taraneasca

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Placinta taraneasca

Ingrediente

  • Aluat: 400 gr faina, 4 oua, 125 gr margarina, 125 gr ulei masline, 300 gr iaurt, 1 varf lingurita sare, 20 gr drojdie
  • Umplutura: 7 oua, 1 kg branza de vaci, 100 gr zahar, vanilie, rom, 2 linguri de faina
  • Uns: 1 ou, 2 linguri de zahar, 50 gr margarina

Mod de preparare

Intr-un vas se amesteca margarina, faina, 4 oua, iaurtul (putin incalzit) si sarea. Se framanta bine si la final incorporam si uleiul de masline. Lasam la crescut juamtate de ora. Cand este gata aluatul se imparte in patru si se intind patru foi subtiri. Se lasa putin la crescut pe un prosop si in acest timp preparam umplutura. Amestecam branza cu ouale, apoi adaugam vanilia si romul. Daca este subtire compozitia putem adauga 2 sau 3 linguri de faina.

Pe o foaie intinsa intindem un sfert din compozitie, apoi adaugam deasupra o a doua foaie si inca un sfert din compozitie. Rulam cu grija foile si le asezam intr-o tava de cozonac unsa cu margarina.Procedam la fel pentru a doua tava cu restul de compozitie si aluat. Batem oul cu zaharul si ungem partea exterioara a placintei.

Lasam la foc mediu pentru jumatate de ora.

Se serveste calduta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise