Intr-un vas se amesteca margarina, faina, 4 oua, iaurtul (putin incalzit) si sarea. Se framanta bine si la final incorporam si uleiul de masline. Lasam la crescut juamtate de ora. Cand este gata aluatul se imparte in patru si se intind patru foi subtiri. Se lasa putin la crescut pe un prosop si in acest timp preparam umplutura. Amestecam branza cu ouale, apoi adaugam vanilia si romul. Daca este subtire compozitia putem adauga 2 sau 3 linguri de faina.
Pe o foaie intinsa intindem un sfert din compozitie, apoi adaugam deasupra o a doua foaie si inca un sfert din compozitie. Rulam cu grija foile si le asezam intr-o tava de cozonac unsa cu margarina.Procedam la fel pentru a doua tava cu restul de compozitie si aluat. Batem oul cu zaharul si ungem partea exterioara a placintei.
Lasam la foc mediu pentru jumatate de ora.
Se serveste calduta.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii