Placinta taraneasca cu dovleac

Faina o amestecam intr-un bol cu praful de copt.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Placinta taraneasca cu dovleac

Ingrediente

  • - 500 gr faina
  • - 1 praf de copt
  • - 4 linguri untura
  • - 100ml lapte
  • - 1 ou
  • - coaja de la o lamaie
  • - 3-4 linguri zahar
  • - 1 lingurita scortisoara/nucsoara/pudra ghimbir
  • Pt umplutura
  • - 1.5kg dovleac placintar
  • - zahar (in functie de dulceata dovleacului)
  • - 1 lingurita scortisoara
  • - 100 gr unt
  • - 50 ml ulei

Mod de preparare

Faina o amestecam intr-un bol cu praful de copt. Zaharul il dizolvam in lapte si turnam peste faina. Punem untura, oul batut usor cu furculita, scortisoara si coaja de lamaie. Framantam cu mainile (sau se poate folosi un robot) pana cand obtinem un aluat compact, nelipicios, pe care sa il putem intinde. In functie de umiditatea fainii, poate mai trebuie adaugata 1-2 linguri.

Acoperim cu o folie si dam la frigider pentru jumate de ora.

Dovleacul placintar il razuim si in 100 gr unt + 50 ml ulei, il calim impreuna cu zaharul si aromele pe care le doriti, pana se inmoaie putin. Lasam sa se raceasca.

Ca sa coacem prajitura, avem nevoie de o tava de 30x25 cm. Nu trebuie unsa si nici de hartie de copt nu este nevoie. Trebuie sa fie curata si uscata foarte bine.

Intindem jumate din aluat ca sa acoperim fundul tavii. Cu o furculita intepam din loc in loc aluatul.

Peste aluat, intindem dovleacul calit usor si il nivelam.

Acoperim cu aluatul ramas si apasam usor ca sa se niveleze tot.

Deasupra, ungem cu un ou batut cu putin lapte.

Cu o furculita, intepam din loc in loc aluatul.

Dam tava in cuptorul incins la 180 grade C, pentru 30 minute, se va rumeni frumos deasupra.

Dupa ce se raceste, se poate pudra cu zahar.

P.S Dovleacul il puteti face cat doriti de dulce si se poate aroma cu scortisoara, vanilie, menta, sau se poate adauga nuca taiata grosier sau fructe de padure .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise