Placinta taranesca cu branza de oaie

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Placinta taranesca cu branza de oaie

Ingrediente

  • Coca:
  • maia:un cub de drojdie, o jumatate de lingurita de zahar, putin lapte caldut
  • 1 kg de faina
  • 200 ml lapte
  • sare
  • 3 linguri de ulei
  • Pentru umplutura de branza:
  • 500 g branza de oaie
  • 250 g branza de burduf
  • 2 oua
  • putin ulei pentru prajit

Mod de preparare

(Aceasta este reteta traditionala dupa care imi facea bunica mea placinta- le spuneam \"placinte crete\", deoarece bunica le facea foarte, foarte subtiri si ieseau dantelate pe margini!)

Se face o maia din drojdie, zahar, lapte cald si faina. Se lasa la dospit, apoi se amesteca cu faina, sarea si se framanta o coca cu 200 ml lapte caldut. Spre final, se adauga trei linguri de ulei, pe rand, cate una, si se framanta bine. Se lasa la cald sa dospeasca.

Dupa ce coca a crescut pana ce s-a dublat in volum, se ia cu o lingura din aluat si se modeleaza cate o coca mica, cam de marimea unui mar mic, ce se lasa pe blat sa mai creasca.

Pnetru umplutura: Branza de oaie este preparata in casa, din cas proaspat de oaie, ras pe razatoare si framantat bine cu sare, apoi pastrata la congelator. Se amesteca branza de burduf cu branza de oaie si cu cele 2 oua batute ca la omleta, apoi se adauga sare dupa gust. Se poate adauga marar, sau ceapa verde.

(in loc de branza se poate folosi varza calita, sau cartofi piure amestecati cu ceapa prajita)

Se intinde o foaie de placinta cat de mare se poate (cam de 25 cm in diametru), foarte subtire, si se pune umplutura de branza in mijloc. Se impacheteaza placinta, si apoi se intinde cu sucitorul.

Se pune la prajit la foc mic, in tigaia incinsa, in care se pune foarte putin ulei. Inainte de a se intoarce pe partea cealalta, se unge placinta cu putin ulei, sau tigaia, pentru a nu se arde.

Se pot servi calde, ca smantana.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise