Placinte crocante cu cirese si visine

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Placinte crocante cu cirese si visine

Ingrediente

  • Cantitate : 2 placinte medii
  • Pentru placinta cu cirese
  • • 500 gr cirese proaspete, curatate de samburi
  • • 2-3 linguri zahar
  • • 1 lingura visinata
  • Pentru placinta cu visine
  • • 500 gr visine proaspete, curatate de samburi
  • • 2-3 linguri zahar
  • • 1 lingura visinata
  • Pentru aluat
  • • 400 gr faina
  • • 200 gr unt sau margarina Rama rece, taiat(a) cubulete
  • • 50 gr zahar pudra
  • • 2 galbenusuri + 1 galbenus pentru uns
  • • 2-3 linguri zahar cu granule mari

Mod de preparare

operatiune si cu visinele.

2. Pentru prepararea aluatului, amesteca faina cu untul/margarina pana ce obti un aluat sfaramicios.Adauga zaharul si amesteca.Adauga 2 galbenusuri si amesteca pana ce vei obtine un aluat omogen, adaugand apa rece daca este necesar.Infasoara aluatul in folie de plastic si pune-l la rece pentru 20 minute.

3. Incalzeste cuptorul la 190⁰C.Imparte aluatul in 4 bucati egale si intinde-le pe rand pe fiecare, atat de mari incat sa poti acoperi cele 2 vase medii pentru placinta (dar aluatul de la baza sa fie mai mare decat cel de sus).Aseaza cele 2 bucati de aluat mai mari la baza celor 2 vase.Pune umplutura in fiecare palcinta, apoi acopera placintele cu celelalte 2 bucati de aluat, apasand marginile pentru a se lipi.Fa taieturi deasupra celor 2 placinte si unge-le cu galbenus de ou.Coace-le timp de 35-55 minute pana ce aluatul devine crocant si auriu.In ultimele 10 minute de copt presara deasupra zahar cu granule mai mari.Lasa-le sa stea 10 minute inainte de a le servi.Se potrivesc foarte bine cu inghetata de vanilie.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise