Placinte cu cartofi sau brinza "feta"

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Placinte cu cartofi sau brinza "feta"

Ingrediente

  • -- Pentru blat:
  • 500gr de faina,o lingura mare(15gr)drojdie uscata, (120-150ml)jumate de pahar de lapte caldut,o lingurita de zahar, un pic de sare, iaurt atit cit va trebui pentru un aluat elastic.
  • -- Pentru umplutura de cartofi:
  • 200gr de piureu de cartof,3catei de usturoi taiari rondele mici, o ciapa mica taiata solzisori, o lingura de unt, o lingura de ulei de masline, jumatate de lingurita de tarragon(tarhon), un virf de lingurita de turmic(curcuma...daca nu gresesc in traducere),sare si chiper negru dupa gust.
  • -- Pentru umplutura de brinza:
  • 300gr de brinza feta, vreo trei linguri de marar maruntit bine, vreo trei linguri de patrunjel maruntit, trei cepi verzi taiate rondele cit se poate de mici
  • -Pentru prajit folositi unt sau ulei...eu am folosit unt.

Mod de preparare

-- Pentru prepararea blatului:

se dizolva drojdia in laptele caldut,se adauga zaharul si se amesteca bine pentru a se dezolva totul. Se acopera paharul cu o ori ce aveti la indemina si se lasa pina se ridica cam un centimentru(adica incepe a se fermena). Se toarna compozitia din pahar peste faina si se incepe a se amesteca incet, treptat se adauga iaurtul de temperatura cameri si se amestecabine.Puneti iaurt pina se primeste un aluat moale si elastic, si nu se lipeste de mina. Acoperitil cu ceva si lasatil la cald 1.30-2 ore.

-- Pentru umplutura de cartofi:

se taie usturoiul,ciapa si se pun la prajit in ulei de maslina la foc foarte mic,se lasa pina ciapa devine transparenta dar nu prajita, se adauga tarragonul(tarhonul), turmic(curcuma), sare si chiper negru dupa gust. Se adauga si piureul de gartof prgatit mai devreme, se amesteca toate foarte bine si la urma se adauga untul. Se lasa sa se topiasca si se amesteca pentru ultima data.

-- Pentru umplutura de brinza feta:

se taie mararu, patrunjelul,ciapa verde(spalate de mai inainte)si se amesteca cu brinza feta.

Incepem sa pregatim placintele dupa ce aluatul a dospit...nu amestecam sau framintam aluatul,pur si simplu il apasam cu mina de a reveni la normal, taiem din el bucati de marimea jumate de ou sau de marime oului,depinde cit de mari doriti sa faceti placintele, le intindeti cu mina sau un roller cam de diametrul-20-25cm, puneti umplutura la mijloc si cu ajutorul lingurei imprastiati pe foaie lasind 10cm de la margini. Apucati de o margine a foii si o inchideti ca un plic la mijlocul foii,repetati acest proces pina se inchide itreaga placinta.

--in tigaie incalzita bine puneti ulei sau unt si puneti placinta cu inchizatura in jos(pentru a nu se deschide in timplul ce o prajiti),incet cu virfurile degetelor o invirtiti in tigaie pentru a se oace peste tot la fel. pentru a primi o flavoare putin mai puternica si o doza putin mai mare de colesterol dupa ce le coaceti pe o parte si alta le ungeti cu unt.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise