Ingrediente
500 gr faina alba de grau, 100gr iaurt, 150 gr lapte, 1 ou, 1 lingurita sare, 2 linguri zahar, 2 linguri ulei, 1 pliculet drojdie uscata, 200 gr zahar pudra, Un borcan gem de visine, Ulei de palmier pt prajit, Sos de visine
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
7 voturi
Mod de preparare
Din coca dospita rupem bucatele (cat o mingiuta) si cu ajutorul sucitorului intindem aluatul, punem o lingurita de gem de visine pe mijloc, adunam spre mijloc capetele si le unim, mai intindem putin aluatul si gata , il punem pe planseta sa stea. Procedam astfel pana terminam aluatul. Le punem la prajit in ordinea in care le-am lucrat (primele umplute vor fi si primele prajite) cu grija sa le intoarcem la timp sa nu se arda.
Se scot pe un servet de hartie sa se scurga surplusul de grasime. Procedam la fel pana la terminare.
Se servesc stropite cu sos de visine.
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009
Plăcintele cu gem de vişine sunt favoritele mele!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2009
Arata foarte bine,iar gustul trebuie sa fie pe masura...
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009
Arata tare bine, sunt delicioase cred.