Reteta postata pe: 15 noiembrie 2009
Ingrediente
Pt aluat: 1 kg faina de grau, 2 cubulete de drojdiuta proaspata, 1 lingura zahar, 1 lingurita sare, 2 linguri ulei, apa calduta pt framantat, Pt umplutura: gem facut in casa (sa fie mai gros).
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
Mod de preparare
Se framanta un aluat din faina, drojdie, sare, zahar si apa cat cuprinde, se lasa un pic mai moale, cand este aproape terminat se pune uleiul si se mai framanta pana la incorporarea lui. Eu framant cu robotul, folosesc dispozitivele pt aluat. Se lasa aluatul la dospit. Dupa dospire, pe o suprafata bine unsa cu ulei, se iau bucati de aluat, care se intind rotund (nu prea sunt rotunde ale mele) si pe jumatate se aseaza 1 lingura cu gem apoi pliem placinta pe jumatate si o coacem in tigaie cu putin ulei, la foc mic pe ambele parti.
Daca ti-a placut reteta noastra "PLACINTE CU GEM" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Laptele si iaurtul se incalzesc putin, se amesteca bine impreuna cu oul, sarea, zaharul, se adauga
7 voturi
6 comentarii
1h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010
Foarte bune!
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010
Mmmm o bunatate.Felicitari,arata superrrrr.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009
Au fost foarte gustoase, draga Mari!
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009
Foarte buna.La noi astea se numesc scovergi.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009
Si mie imi plac foarte mult si le pregatesc in perioada postului in mod frecvent...
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009
Chiar dacă nu-s rotunde, arată excelent!
maria elena , 16 noiembrie 2009
Multumesc frumos Cristina.
cristina i. (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009
Iti vine sa le mananci cu ochii!