Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Placinte cu visine -din compot sau congelate

Ingrediente

  • ptr aluat
  • 1 kg de faina
  • 4 oua
  • 50 gr de drojdie sau 2 linguri de drojdie uscata
  • 200 gr de unt
  • 1/2 pahar zahar
  • 2 pahare cu lapte
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • putina coaja de lamaie
  • putin ulei la framantat
  • ptr umplutura
  • 500 gr de visine din compot sau congelate
  • 1-2 linguri amidon de porumb
  • 1-2 linguri de zahar
  • 1 ou ptr-uns

Mod de preparare

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut.

In oala mixerului cu forma de framantat, punem faina drojdia si zaharul si pornim mixerul sa amestece ingredientele-adaugam ouale zaharul vanilat si coaja de lamaie si continuam sa amestecam; adaugam treptat untul cu lapte si amestecam bine pana este un aluat fraged si nu-i lipicios-transferam in alt bol pe care l-am uns cu ulei si il acoperim cu o folie alimentara si il punem la frigider.

A doua zi, scurgem visinele din compot cateva ore si amestecam visinile cu 1-2 linguri de amidon de porumb-nu trebuie indulcite-numai daca visinile sunt congelate, trebuie adaugat zahar.

Aluatul se scoate din bol si se framanta din nou, se imparte in foi si se imparte in dreptunghiuri destul de subtiri si punem pe fiecare dreptunghi o lingura plina de visine si inchidem.

Punem placintele pe o tava tapetata cu hartie de copt si le lasam sa creasca pana incalzim cuptorul la 180 de grade C. Le ungem cu putin ou diluat cu putina apa si le coacem 30 de minute sau pana sunt rumenite.

Pofta buna!

Tip:din aluat eu am folosit jumatate la placinte restul am facut rulade cu cacao sau cu ciocolata.

Ca umplutura am folosit 2 borcane de visine din compot pe care le-am scurs cateva ore.

Ptr vegetarieni sau vegani -puteti inlocui ouale cu putina apa sau lapte de soia sau migdale- in loc de unt margarina si iese minunat -din propie experienta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise