Ingrediente
1 kg de faină de grâu, 8o g de drojdie proaspătă, 1 lingură de zahăr, 1 linguriţă de sare, 2-3 linguri de ulei, apă căldută, varză călită, brânză amestecată cu ouă, mere rase şi călite
Dificultate: Redusa | Timp: 2h 30 min
8 voturi
Mod de preparare
Varza călită cu ceapă trebuie să fie rece. Am încercat şi cu varză acră, dar îmi place mai mult cu dulce. De gustibus!
Brânza se zdrobeşte şi se amestecă cu ouă întregi(2-3).
Merele se rad şi se călesc.
Se întinde aluatul cu mâna şi se pune umplutura, apoi se adună aluatul şi se aplatizează plăcintele.
Am încercat mai multe metode de coacere. Dupace am văzut reţeta unei gustoase care avea o tigaie "şmecheră" din Germania, am copt în tigaie de teflon acoperită cu capac şi a ieşit foarte bine. Trebuie supravegheat cu atenţie focul şi reglat să nu se ardă. Durează destul de mult aşa.
Am copt si în tigaia de clătite cu putin ulei şi au fost gustoase şi mai rapide, iar o parte le-am copt în cuptor. Cele din cuptor se ung cu nişte slănină când sunt gata şi se acoperă să se moaie.
Bune toate!
sorina gabriela (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011
Draga Adelina. Ma starnesti din nou :) Sa inteleg ca ,,smechera din Germania ´´ eu sunt ???? hi hi hi Woooooooauuuu !!!! Mi-a lasat gura apa , unse cu slanina ??? De unde slanina smechera ce esti ??? Doar daca te induiosez si-mi trimiti si mie o placa ,doua de slanina :))) Super bune si gustoase , mmmmm !!!!