autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Aluaturi si Foietaje

Plăcinte rapide cu urdă şi mărar

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 mai 2012

Ingrediente
Aluat:, 800 g făină, 2 prafuri de copt, 4 ouă mici, 250 ml de iaurt, puţină apă călduţă, 2 linguri de ulei, sare, 1 zahăr vanilat, Umplutura:, 500 g urdă, 3 ouă, mărar, zahăr sau sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

30 voturi

Mod de preparare

Se cerne făina cu praful de copt. Se bat ouăle cu sare, se adaugă uleiul, iaurtul, zahărul vanilat şi se amestecă în făină. Dacă e necesar, se pune puţină apă călduţă, încât să iasă un aluat vârtos. Se lasă 10 minute să se odihnească.
În aceste timp, se zdrobeşte urda, se pune zahăr după gust, 2-3 ouă şi mărar tocat. Cine doreşte, le poate face cu urdă sărată.

Se ia cu mâna aluat şi se întinde pe planşeta înfăinată în foaie subţire, apoi se pune umplutura şi se adună aluatul ca o floare la mijloc. Se întinde iar cu sucitorul.
Se coc în tigaia cu ulei, mai mult sau mai puţin, cum vă place.
Se pot face şi gogoşi din acest aluat!
Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcinte rapide cu urdă şi mărar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Panini integrale

Panini integrale

Se amesteca cele 2 tipuri de faina;se dizolva drojdia in putina apa calda cu lingurita de zahar;se

3 voturi    4 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Baghete cu Ricotta

Baghete cu Ricotta

Intr-un bol mic amestecam pliculetul de drojdie cu zaharul si cu 125 ml apa. Lasam amestecul la dospit

2 voturi    2 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mariana Mitrea , 15 august 2013

    f bune.

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 24 mai 2012

    Foarte bune! Bravo Adelina!*****

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 21 mai 2012

    Sant tareeeee bune yumi,yumi si mie imi plac, pot sa servesc si eu una ? pupici

Dificultate

Redusa

Timp

1h

30 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 800 g făină
  • 2 prafuri de copt
  • 4 ouă mici
  • 250 ml de iaurt
  • puţină apă călduţă
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • 1 zahăr vanilat
  • Umplutura:
  • 500 g urdă
  • 3 ouă
  • mărar
  • zahăr sau sare

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

126 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

4 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

mihai (Chef de cuisine)

Foarte bune! Bravo Adelina!*****

Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
coltunasi