Platou caraibian

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
ridicata
Platou caraibian

Ingrediente

  • 1 pui taiat bucati mici
  • creveti congelati
  • 1 ananas mic
  • -1 pepene galben
  • piersici-2
  • salvie+rosmarin
  • 1 catel usturoi
  • sare,piper
  • -zeama de la 2-3 lamai
  • cartofi(500G+1 morcov)
  • 2-3 linguri ulei de masline+2 linguri(pt sos)
  • 350ml ulei floarea soarelui
  • 4-5 scobitori lungi
  • 2-3 fire salata verde,patrunjel tocat

Mod de preparare

1) Cartofii se curata de coaja se spala si se taie cuburi sau felii mai groase;morcovul se curata,se spala se taie rondele;se amesteca cartofii cu morcovul,se sareaza,se pun 2 linguri ulei de masline, se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie pergament ,se introduc in cuptorul cald la temperatura mare;

2) Puiul se taie bucati mici,se aseaza in tigaie(de aluminiu ar fii ideala),cu ulei (floarea soarelui),incins,se prajeste impreuna cu usturoiul,pe toate partile pana devine crocant;cu ajutorul unui spumar,sita etc,se scurge tot uleiul de la prajeala,se pune din ou in cratita puiul scurs de ulei,se presara rosmarin si salvie tocate mai gros,se amesteca bine timp de 2 minute,dupa care se stinge cu zeama de la 1 lamaie;se amesteca bine,pan se evapora lamaia;

3) Crevetii se decongeleaza,se scot capetele ,se aplica o taiere pe spatele acestora,folosindu-va de un cutit cu lama ascutita,in mod ca acestia se vor deschide ca o inimioara; se pun intr-o tava tapetata cu hirtie,se condimenteaza cu putina sare,si un fir de ulei de masline,dupa care se introduc in cuptorul incins 180° timp de 10 minute pana incep sa se albeasca;se scot din cuptor,se aseaza pe o farfurie ,se condimenteaza cu un sos pregatit asa:2 linguri ulei de masline,sare,piper, patrunjel tocat 1 lingurita, zeama de la o lamaie,se amesteca bine cu furculita sau cu un blender de bucatarie,se condimenteaza crevetii;

4) Se pregatesc cosuletele de fructe: ananasul se scobeste cu cutitul,se scoate miezul,se taie felii; pepenele galben ,se taie,se scot samburii,se taie felii,si cubulete eliminand coaja; piersica se taie felii;

Pt a realiza aceste cosulete ,va servesc scobitori lungi pe care veti introduce:cuburi de pepene,felii de ananas si piersica; puteti folosi orice alte fructe,depinde de sezon;

Asamblarea platoului: asezati salata verde pe bordul platoului,central se va aseza cpsuletul de frcte(feliile de pepene sustinute de scobitorile cu fructe),cartofii copti,puiul cu gust de lamaie crocant,si crevetii, condimentati cu sosul de lamaie,si cateva felii de lamaie sau lime;

Este un platou deosebit,gustos,dar care va avea efect asupra invitatilor vostri;

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise