Platou cu 3 prajituri: Bilute cu visine, Alba ca zapada si rulada de biscuiti

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Platou cu 3 prajituri: Bilute cu visine, Alba ca zapada si rulada de biscuiti

Ingrediente

  • Bilute cu visine:
  • 500 gr biscuiti simpli,
  • 200 gr nuca,
  • 250 gr margarina,
  • 2 linguri cacao,
  • 1 esenta rom,
  • 200 gr zahar,
  • visine din visinata,
  • nuca cocos
  • Alba ca zapada:
  • Pentru foi :
  • 10 linguri de lapte,
  • 10 linguri de zahar,
  • 10 linguri de ulei,
  • 2 oua,
  • o lingurita rasa de amoniac,
  • un praf de sare,
  • faina cat cuprinde (aprox 500-550 gr).
  • Pentru crema
  • 1 litru de lapte,
  • 8 linguri de faina,
  • 6 linguri de zahar,
  • un pachet de unt (200 gr),
  • coaja de la o lamaie,
  • 1 esenta de vanilie,
  • sucul de la 1/2 de lamaie (sau de la o lamaie intreaga daca va place crema mai acrisoara),
  • nuca de cocos
  • Rulada de biscuiti:
  • 500 gr biscuiti,
  • 200 ml lapte,
  • 15 linguri zahar,
  • 1 pahar alune macinate,
  • 200 gr margarina
  • 200 gr cocos,
  • 4-5 linguri cacao,
  • esenta rom

Mod de preparare

Bilute cu visine:

Cum am procedat: Am topit margarina, peste ea am adaugat zaharul si pe urma cacaoa si esenta de rom; siropul obtinut l-am turnat peste biscuitii amestecati cu nuca care inainte le-am dat prin masina de tocat. Am amestecat bine totul (compozitia trebuie sa fie nici prea tare, nici prea moale, sa fie asa incat sa putem modela bilute) in fiecare biluta am pus cate o visina fara sambure, si pe urma le-am tavalit prin cocos.

Alba ca zapada:

Cum am procedat pentru foi: Am amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele pana se topeste zaharul. Apoi sarea si amoniacul dizolvat in putina zeama de lamaie si la urma faina putin cate putin pana am obtinut un aluat omogen, potrivit de tare sa nu se lipeasca de maini. Aluatul l-am impartim in trei si am intins fiecare parte de aluat pe o bucata de foie de copt pana cand aluatul s-a potrit cu dimensiunea tavii in care am copt foile. Am pus tava cu fundul in sus si pe ea foia bine intinsa, cu tot cu foaia de copt. Am lasat foaia 15 min la foc mic (150 grade) Asa am facut si cu celelalte 2 foi.

Cum am procedat pentru crema: Int-o cratita am pus faina, zaharul, coaja de lamaie, esenta de vanilie, sucul de lamaie si am turnat lapte putin cate putin pentru a forma o pasta (pana se termina laptele). Craticioara am pus-o la fiert, la foc mic si am amestecat continuu pana ce crema s-a ingroasat. Cand s-a racit cu mixerul am amestecat crema adaugand putin cate putin din untul la temperatura camerei.

Pentru ansambare Alba ca zapada:

Pe un tocator am pus folie de plastic, iar deasupra una din foi apoi un strat de crema (ceva mai putin de jumatate din cantitatea totala), pe urma a doua foaie si iar un strat de crema (dar am dat deoparte aprox 3 linguri) si pe urma ultima foaie, iar deasupra cele 3 linguri de crema pastrate si am presarat la final nuca de cocos. Am impachetat bine prajitura in folie de plastic iar deasupra ei un alt tocator, apoi o greutate (cateva borcane, o punga de faina, de zahar :D) si am bagat prajitura in frigider peste noapte.

Rulada de biscuiti:

Cum am procedat: Pentru blat am fiert laptele cu cacao ,esenta si 10 linguri zahar pana sa dea doua trei clocote. Am turnat siropul peste biscuitii pisati si alunele macinate(eu i-am macinat la masina de tocat) si am amestecat pana am obtinut un aluat care il puteam modela.

Pentru crema: Am amestecat untul care l-am avut la temperatura camerei impreuna cu 5 linguri de zahar pudra si pe urma am pus nuca de cocos;

Asamblare: Am aseazat pe o folie de plastic compozitia cu biscuiti si am presat-o cu mana pana am format un dreptunghi. Deasupra am pus cealalta compozitie de cocos si am intins-o pe toata suprafata. Am rulat-o strans in folie si am legat-o la capete. A stat la frigider pana a doua zi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise